
بهترین و کاربردیترین نرم افزارهای معماری {Architecture Software}


بهترین نرمافزارهای معماری
امروزه نرمافزارهای طراحی دیجیتال و سهبعدیسازی در معماری بسیار پراهمیت شدهاند. مشتریان و کارفرمایان نیز انتظار دارند چیزی بیشتر از طرحهای مفهومی، نقشهها و مدلهای فیزیکی مشاهده کنند؛ آنها ترجیح میدهند بتوانند قبل از ساخت، مدلهای سهبعدی از سازه ببینند و جزئیات بیشتری را ارزیابی کنند. معماران با مدلسازی سهبعدی، میتوانند فضای داخلی را طراحی کرده و ساختمانها را با نمای نهایی ببینند. در بسیاری از نرمافزارها حتی میتوانند جلوههای نورپردازی را تنظیم کرده و نحوه تأثیر نیروهای خارجی بر ساختمان را توضیح دهند.
به علاوه، نرم افزارهای طراحی دیجیتال فرآیندهای متداول دستی را بصورت خودکار انجام میدهند که این ویژگی باعث صرفهجویی در زمان میشود. همچنین به معماران این امکان را میدهد تا طرح ها را سریعتر به مشتریان تحویل دند و از گردش کار کارآمدتری بهره ببرند. با این وجود، انتخاب نرمافزار مناسب بسیار مهم است، اگر نرم افزار اشتباهی را انتخاب کنید، این مزایا را تجربه نخواهید کرد. انتخاب شما باید براساس نیازهای شما برای حوزه کاری شما مناسب باشد. هر نرم افزار امکلانات متفاوتی را به شما ارائه میدهد. در این مقاله 5 مورد از بهترین نرمافزارهای موجود در بازار فعلی را بررسی میکنیم و توضیح خواهیم داد که چگونه از هر کدام استفاده کنید.
پیشنهاد میکنیم ویدیو آشنایی با اهمیت و نحوه ساخت انیمیشن معماری را مشاهده کنید:
1. نرمافزار راینو Rhino 3D
نرمافزار راینو Rhino 3D از زمان انتشار در سال 1998 ، به یکی از محبوبترین ابزارها برای طراحی معماری تبدیل شده است. در نرمافزار راینو کاربران میتوانند نقشهها و مدلهای فیزیکی را به نرمافزار وارد کرده و از آن مدلهای سهبعدی ایجاد کرده و مستنداتی را برای طراحی ارائه دهند. حتی در نسخههای جدیدتر این نرمافزار میتوان دادههای دنیای واقعی را اسکن کرد.
علاوه بر این، راینو تمام ابزارهایی را که یک طراح برای ویرایش طرحها نیاز دارد را به او ارائه میدهد. ابزارهای نرمافزار راینو به کاربر امکان میدهد فراتر از مدلهای اصلی، انیمیشن و رندرهای حرفهای ایجاد کند. راینو همچنین یکی از انعطاف پذیرترین برنامههای طراحی موجود به شمار میرود که در آن کار با منحنیها بسیار راحت است. طراحان میتوانند اجسام و سطوح جامد را به این نرمافزار معرفی کنند و با ابرهای نقطهای و مشهای چند ضلعی کار کنند؛ به همین دلیل، نرمافزار راینو معمولاً مورد علاقه کسانی است که نمیخواهند زمان زیادی را صرف یادگیری پیچیدگیهای طراحی با نرمافزار (CAD) کنند.
همچنین افرادی که دارای تخصص برنامهنویسی هستند میتوانند فضای کاری Rhino را بصورت خاص تنظیم کرده و با استفاده از RhinoScript، افزونههای خود را ایجاد کنند. کسانی که قادر به برنامهنویسی نیستند نیز به افزونههای پیشساخته راینو دسترسی دارند. علاوه بر این، امکان تبدیل کردن طرحهای راینو به طرحها و اجسام واقعی با استفاده از چاپگرهای سهبعدی یا برش لیزری وجود دارد. این قابلیت راینو را از سایر نرمافزارهایی که قابلیت تولید ندارند، جدا میکند.
2. نرمافزار رویت Revit Architecture
مفهوم مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) در معماری مدرن از جایگاه کلیدی و ویژهای برخوردار است. از آنجایی که این مسئله مربوط به توسعه و ساخت ساختمانهای پایدار است، در دنیایی که آگاهی زیست محیطی در بالاترین سطح خود قرار دارد، پایداری و استحکام برای بسیاری از مشتریان از مهمترین مسائل در دستور کار میباشد.
به همین علت است که اهمیت نرمافزار Revit Architecture بیشتر شده است. تمرکز اصلی این نرمافزار بر ارائه ابزارهایی برای مدلسازی بهینه BIM است و ویژگی اصلی آن اتوماسیون میباشد. تغییراتی که در مدل خود در نرمافزار رویت ایجاد میکنید در کل پروژه ثبت میشوند؛ رویت این تغییرات را هماهنگ میکند تا معمار از در نظر گرفتن اصول BIM در هر مرحله مطمئن شود. به این ترتیب، اگر تغییری در نمای سهبعدی ایجاد شود، این تغییرات در نمای پلان، ارتفاع و بخشها نیز اعمال میشود. این امر در مورد تغییراتی که در هر نمای دیگر ایجاد می شود نیز صادق است.
نرم افزار رویت قابلیت اتوماسیون را در بخشهای دیگر ارائه میدهد؛ به عنوان مثال، به شما امکان میدهد کتابخانه هایی از اشیاء پارامتریک ایجاد کنید و برای پیادهسازی سریع مدلها در پروژه خود نیز، میتوانید در همه طرحها به این اشیا و آبجکتها دسترسی داشته باشید.
یکی دیگر از ویژگیهای Revit Architecture این است که کار تیمی را امکان پذیر میکند، به صورتی که میتوانید عناصر پروژه را به طور جداگانه برای اطمینان از کامل شدن آنها در زمان مقرر برنامهریزی کنید. این نرم افزار همچنین به شما امکان میدهد تا اعضای تیم را گروهبندی کرده و منظم کنید و همه اینها در حالی است که مفاهیم اصلی BIM در خط مقدم قرار میگیرند.
3. نرمافزار اسکچاپ SketchUp
بسیاری از معماران از SketchUp به دلیل کاربردهای آن در دنیای واقعی استقبال میکنند. همانطور که میدانید گوگل اسکچاپ را در سال 2006 خریداری کرد، البته بعد از آن این شرکت را فروخته است اما بسیاری از ویژگی های مفید را در آن پیادهسازی کرده است که تا به امروز مورد استفاده قرار میگیرند. در نرمافزار اسکچاپ میتوانید تصاویر توپوگرافی و ماهوارهای را از Google Maps به SketchUp بکشید و از آنها استفاده کنید.
همچنین بسیاری از SketchUp برای آشنایی با مدلسازی سه بعدی قبل از انتقال به نرم افزارهای دیگر استفاده می کنند. سرعت نیز یکی از ویژگیهای کلیدی اسکچاپ میباشد؛ در این نرمافزار میتوانید مدلهای سهبعدی ساده را با سرعت بالایی ایجاد کنید و با تسلط بر قابلیتهای آن، حتی مدلهای پیچیده را نیز میتوانید به سرعت آماده کنید.
4. پلاگین وی ری V-Ray
V-Ray یک نرم افزار طراحی مستقل نیست و در واقع یک افزونه است که میتوانید از آن در نرمافزارهای مختلف مثل ArchiCAD و SketchUp استفاده کنید. هدف پلاگین ویری ایجاد یک تصویر واقعی میباشد؛ امکانات کاربردی وی ری به شما امکان میدهد مدلهای سهبعدی خود را همانطور که در دنیای واقعی به نظر می رسند، نمایش دهید. همین دلیل باعث شده وی ری طرفداران بسیار زیادی در صنایع مختلف داشته باشد.
این ویژگی باعث میشود V-Ray برای کسانی که نیاز به افزودن افکتها و مزایای اضافی به طرحهای خود دارند ایده آل باشد. این نرمافزار همچنین بافتهای خیره کننده و نورپردازی حرفهای را به شما ارائه میدهد. به علاوه پالت رنگ ارائه شده در وی ری در کمتر نرمافزاری دیده میشود؛ این بدان معناست که امکانات نورپردازی و همچنین نورها و سایههای مختلف بیشتری در V-Ray نسبت به سایر نرم افزارهای طراحی وجود دارند.
طراحان در بسیاری از صنایع از V-Ray در کارهای خود استفاده میکنند و کارایی این افزونه غیر از معماری، در طراحی بازیهای ویدئویی و ارائه CGI برای فیلم و تلویزیون نیز بسیار زیاد است. V-Ray همه ویژگیهای مورد نیاز برای قرار دادن مشتری در یک فضای بصری از طرح معماری را دارد. این امکانات به آنها کمک میکند بتوانند طرحهای سازه را پیش از ساخت ببینند و نقاط ضعف و قوت آن را ارزیابی کنندو علاوه بر این، طراحان در وی ری از یک کتابخانه با منابع گسترده بهره میبرند که به آنها کمک میکند طرحهای اصلی خود را گسترش داده و پرورش دهند.
5. نرمافزار اتوکد AutoCAD
نرم افزار اتوکد از زمان انتشارش در سال 1982 جزء مهمترین نرمافزارهای معماری بوده است. این نرمافزار از همان روزهای اولیه پیشرفت زیادی داشته است و طرفداران زیادی نیز دارد.
بسیاری از افراد از اتوکد برای ایجاد مراحل اولیه ساخت مدلهای سهبعدی استفاده میکنند. نرمافزار اتوکد به شما امکان میدهد نقشههایی را طراحی کنید که ساختمان را در سطح ابتداییتر نشان دهد. طراحان اغلب این نقشهها را به نرمافزار دیگری منتقل میکنند تا روی مفاهیم مدلسازی پیشرفته تر آن کار کنند. به دلیل محبوبیت زیاد اتوکد ، اکثر نرمافزارهای طراحی دیگر با فایلهای آن سازگار هستند.
همچنین اتوکد یک ابزار آموزشی مفید است که در آن کاربران میتوانند تنظیمات پیشفرض را تغییر داده و از آن برای یادگیری اصول اولیه وزن خطها و لایههای طراحی استفاده کنند. معماران حتی میتوانند به نسخه خاصی از نرم افزار دسترسی داشته باشند تا بتوانند مدلهای پایه را بصورت کارآمدتری ترسیم کنند.
6. نرمافزار مایا Maya
مایا یک نرمافزار پرکاربرد طراحی است اما در مورد میزان مفید بودن مایا در معماری اختلاف نظر وجود دارد. برخی معتقدند که مایا یک نرم افزار طراحی کلی است که بسیاری از ابزارهایی را که نرمافزارهای اختصاصی از آن بهره میبرند را ندارد؛ اما بسیاری از معماران و طراحان از مایا در پروژههایشان استفاده میکنند.
نرمافزار مایا امکاناتی دارد که ممکن است در سایر نرمافزارها کار کردن با آنها دشوار باشد؛ این ویژگی آزادی بیشتری در کار به شما میدهد و باعث ایجاد نوآوری در طراحی میشود. بسیاری از افراد از مایا برای ارائه ایدههای جدید خود، قبل از انتقال آنها به نرمافزارهای دیگر استفاده میکنند. آزادی در گسترش پروژهها با روشهای گوناگون باعث شده است مایا در معماری نیز مورد استقبال قرار بگیرد.
مایا برای آموزش بسیار مفید است، بسیاری از مبتدیان حوزه مدلسازی سه بعدی نیز از مایا به عنوان یک ابزار آموزشی استفاده میکنند. نرمافزار مایا به آنها این امکان را میدهد تا با مفاهیم اصلی ساخت مدلهای سهبعدی بدون نیاز به برخورد با محدودیتهای نرم افزارهای تخصصی آشنا شوند.
نتیجهگیری:
در این مقاله با 5 عدد از بهترین و کاربردیترین نرمافزارهای معماری آشنا شدید؛ البته نرمافزارهای دیگری نیز وجود دارند که بسیاری از افراد کار با آنها را ترجیح میدهند اما شما باید بسته به نوع کار و پروژهتان نرمافزار مناسب را پیدا کنید، همچنین رابط کاربری و راحی شما با یم نرمافزار نیز میتواند روی عملکرد شما تاثیرگذار باشد.
شما علاقمندان میتوانید با تهیه دورههای آموزشی نرمافزارهای معماری مجموعه آپادمی کاملا بر نحوه رندرگیری مسلط شده و توانایی تدریس آن را نیز کسب کنید.
پاسخ به نظر:
با آموزش نرم افزارهای معماری میتونیم کسب درآمد کنیم؟ میشه راجب بازار کار نرم افزارهای معماری هم یه توضیحی بدید ؟