پست پروداکشن {Post Production} چیست؟ مزایای مهم + معرفی نرمافزار + بازار کار
پست پروداکشن {Post Production} چیست؟ مزایای مهم + معرفی نرمافزار + بازار کار
یاسمن کاتب
01 شهریور 1400
5151
10
متن مقاله
پست پروداکشن چیست و چه اهمیتی در معماری دارد؟
همانطور که میدانید امروزه رندرهای معماری در ارائه پروژه از اهمیت بالایی برخوردارند، زیرا تاثیر چشمگیری در نشان دادن زاویه دید معمار و مقاعد کردن کارفرما دارد. این مسئله باعث شده معماران و طراحان همواره در صدد واقعیتر و بهتر کردن ارائه خود باشند. پس از اتمام مراحل مدلسازی و رندرینگ، استفاده از تکنیک پست پروداکشن نیز برای بالا بردن کیفیت رندر بسیار مهم است. با ما همراه باشید تا متوجه شوید پست پروداکشن (PostProduction) چیست و چه تاثیری در پروژههای معماری دارد. اگر علاقه مند به آموزش پست پرو داکشن هستید میتوانید از سایت آپادمی پکیج آموزش پست پرو داکشن را تهیه کنید.
پست پروداکشن(Post Production) در واقع مجموعه فعالیتهایی است که باعث طبیعیتر شدن رندر معماری میشود. معماران میتوانند بعد از ساخت مدلهای سهبعدی و رندرگیری در نرمافزارهای مختلف مانند: 3Dsmax , lumion, Revit, Sketchup, VRay و ... تصویر رندر شده را به نرمافزارهای مختلف مانند: فتوشاپ منتقل کرده و مرحله پست پروداکشن را آغاز کنند. معمار در مرحله پست پروداکشن، وضوح، کیفیت، وضعیت نورها و در مجموع حالت کلی رندر را بهبود میبخشد. جالب است بدانید پست پروداکشن فقط مخصوص معماری نبوده و در دیگر کارهای هنری مانند فیلمسازی، انیمیشنسازی و ... نیز به منظور بالا بردن کیفیت کار استفاده میشود.
از آنجایی که پست پروداکشن به منظور بهتر شدن رندر شما انجام میشود، دست شما برای اعمال هرگونه تغییراتی که باعث بالا رفتن کیفیت رندر شما و ایجاد حال و هوای طبیعی در آن شود باز است.
در ادامه دیگر مواردی که میتوانید در فرآیند پست پروداکشن روی رندر خام خود اعمال کنید را نام میبریم:
• اضافهکردن نور پردازی داخلی به سازه
• افزایش وضوح و کیفیت عکس
• اضافهکردن درخت، انسان، نیمکت و ...
• اضافهکردن تکسچر ترک به چوبها
• لکهگیری موارد دلخواه
• تبدیل رندر روز به شب
• ایجاد حس فصول مختلف در پروژه
• تغییر متریالهای دلخواه
• ایجاد حس تلالو در آب
• اضافهکردن ابرها در آسمان
• و ...
کاربرد پست پروداکشن در شیتبندی
از پست پروداکشن میتوان برای ارائه یک شیت زیبا استفاده کرد و در این مرحله دست شما برای استفاده از تکنیکهای مختلف بسیار باز است، برای مثال میتوانید برای طبیعیتر شدن کار آبجکتهای مختلف مانند: انسان، درخت، آسمان، مبلمان، پرنده و ... را به رندر خام خود اضافه کنید. به علاوه میتوانید از آبجکتها و تصاویر Cut out که در اینترنت با فرمت png وجود دارد نیز بهره ببرید. این کار باعث جذابتر شدن و برجستهتر شدن قابلیتهای سازه میشود.
نور پردازی یکی از مهمترین قسمتهای پست پروداکشن میباشد. شما با استفاده از گزینه Adjustment در نرمافزار فتوشاپ میتوانید قسمتهای مختلف سازه را نورپردازی کرده یا در آن سایه ایجاد کنید. همچنین میتوانید رندر خام را به رندر روز و شب تبدیل کنید. یکی دیگر از کاربردهای Adjustment این است که میتوانید با استفاده از براشهای موجود، سازه را در فصول مختلف نمایش بدهید و ارزیابی کنید.
پیشنهاد میکنیم ویدیو زیر که آموزش ایجاد سایه برای پرسوناژ در فتوشاپ برای فرآیند پست پروداکشن است را مشاهده کنید.
از چه نرمافزاری برای پست پروداکشن استفاده کنیم؟
برای انجام فرآیند پست پروداکشن در معماری اغلب از نرمافزار فتوشاپ استفاده میشود. تفاوتی ندارد مدلسازی پروژه را در چه نرمافزاری انجام دادهاید، بعد از مرحله رندرگیری میتوانید آن را به فتوشاپ منتقل کرده و با پست پروداکشن به آن آبجکتهای مختلف اضافه کنید یا با تکنیکهایی مانند ایجاد لکههای دیوار، نقش رطوبت و ... به رندرتان حس طبیعی و زنده بودن ببخشید. همانطور که میدانید نرمافزارهای رندرینگ نیز قابلیت اضافهکردن آبجکت و ... را دارند اما اضافه کردن آبجکتها در آنها باعث افزایش زمان رندرگیری، سنگینشدن فایل پروژه و همچنین پایین آمدن سرعت سیستم شما میشود، در نتیجه استفاده از نرمافزار فتوشاپ علاوه بر نداشتن مشکلات ذکر شده و راحتی کار، باعث صرفهجویی در زمان نیز میشود.
دیگر مزیت استفاده از فتوشاپ برای پست پروداکشن آن است که شما میتوانید به آسانی اجسام مختلف را جابهجا کنید و هر زمان که بخواهید تغییراتتان را بروزرسانی کنید؛ در نهایت باید بگوییم برای انجام پست پروداکشن، دست شما در نرمافزار فتوشاپ بسیار بازتر است!
در جواب این سوال باید بگوییم اگر میخواهید یک رندر با کیفیت به مخاطب ارائه کنید، انجام فرآیند پست پروداکشن ضروری است. در پست پروداکشن شما با اضافه کردن آبجکت و پرسوناژها، نورپردازی و تکنیکهای مختلف میتوانید نمای واقعیتری از پروژه را به مخاطبان نمایش دهید؛ همچنین با نمایش سازه در ساعات و فصول مختلف میتوانید تاثیر بهتری روی کارفرما بگذارید. کارفرما با مشاهده نسخهای طبیعی از ساختمانی که قرار است ساخته شود میتواند قابلیتهای پروژه را بهتر مجسم کرده و با خیال آسودهتری سرمایهگذاری کند.
همانطور که ذکر شد پست پروداکشن در طبیعیتر شدن پروژه تاثیر بسزایی داشته و باعث انتقال حس واقعی پروژه بعد از احداث میشود؛ این مسئله برای دفاتر و شرکتهای معماری و پیمانکاری از اهمیت ویژهای برخوردار است، تا جایی که در رشته معماری یک متخصص، جدا از کسی که مدلسازی پروژه را انجام میدهد وجود دارد تا فرآیند پست پروداکشن را بعد از عملیات رندرینگ انجام دهد. در واقع پست پروداکشن نیاز هر پروژه بعنوان یک فرآیند پرداخت نهایی است. بنابراین یادگیری پست پروداکشن باعث میشود شما از جایگاه بالاتری در بازار کار نسبت به رقبا برخوردار باشید.
جالب است بدانید درآمد یک متخصص پست پروداکشن خارج از ایران سالانه 18,000 دلار است و به همین علت بسیاری از افرادی که قصد مهاجرت دارند ، این مهارت را در صدر جدول یادگیریشان قرار میدهند. شما با یادگیری این مهارت میتوانید در دفاتر معماری بعنوان یک متخصص پست پرو استخدام شده یا با یادگیری فریلنسری با انجام پروژههای مختلف بصورت فردی به کسب درآمد بپردازید.
پیشنهاد میکنیم ویدیو زیر که آموزش ساخت تکسچر در فتوشاپ برای پست پروداکشن معماری است را مشاهده کنید.
آموزشگاه تدریس حضوری و آنلاین آپادمی جامعترین پکیج آموزش پست پروداکشن معماری را برای علاقمندان تهیه کرده است. در این دوره آموزشی هر آنچه یک تصویرگر معماری باید از فتوشاپ بداند به شما آموزش داده میشود. شما میتوانید با تهیه این دوره آموزشی کاملا بر پست پروداکشن معماری مسلط شده و توانایی تدریس آن را نیز کسب کنید. همچنین میتوانید در دفاتر و شرکتهای معماری در داخل و خارج از ایران مشغول بکار شوید یا با انجام پروژهها از این راه کسب درآمد کنید.
در این آموزش رایگان ویدیویی یاد می گیرید که چطور رنگ پرسوناژ را با رنگ...
کاربر عزیز نظر خود را
درباره ی
مقاله ی بالا برای ما بنویسید.
آرش تهرانیGuest User
22 اسفند 1401 - ساعت 12:54
پاسخ
پاسخ به نظر:
ممنون از توضیحات کامل و مفیدیتون
پریا سماواتGuest User
19 آبان 1401 - ساعت 10:51
پاسخ
پاسخ به نظر:
من دوره آموزشی پست پروداکشن رو تهیه کردم این پکیج واقعا عالیه.
مدیر سایتApademy Admin
مدیر
خوشحالیم که راضی بودید، موفق باشید.
آریا مومنیGuest User
15 آبان 1401 - ساعت 12:40
پاسخ
پاسخ به نظر:
دوره آموزشی پست پروداکشن پیش نیاز خاصی داره؟
مدیر سایتApademy Admin
مدیر
وقت بخیر
پست پروداکشن هیچ گونه پیش نیازی نداره، در این پکیج آموزشی نرم افزار فتوشاپ برای رشته معماری و پست پروداکشن از صفر تا صد آموزش داده شده.
مریم رمضانیGuest User
26 مرداد 1401 - ساعت 12:26
پاسخ
پاسخ به نظر:
وقت بخیر شما پکیج آموزش تخصصی پست پروداکشن معماری در فتوشاپ رو هم دارید؟
مدیر سایتApademy Admin
مدیر
وقت بخیر
بله، میتونید پکیج آموزش پست پروداکشن معماری تهیه کنید این پکیج شامل آموزش فتوشاپ، پست پروداکش و پرزانته معماری هست.
کیانا حسین پورGuest User
20 تیر 1401 - ساعت 10:52
پاسخ
پاسخ به نظر:
من به نرم افزار فتوشاپ کاملا مسلط نیستم و نمیتونم به صورت حرفه ای به همه ابزارهای این نرم افزار کار کنم ولی خیلی علاقه مند به آموزش پست پرو داکشن هستم میخواستم بدونم میتونم پکیج آموزش پست پرو داکشن رو تهیه کنم و یا حتما باید به نرم افزار فتوشاپ مسلط باشم؟
مدیر سایتApademy Admin
مدیر
وقت بخیر
تمام ابزارهای نرم افزار فتوشاپ در پکیج آموزش پست پروداکشن آموزش داده شده و شما میتونید این پکیج رو تهیه کنید.
پیمان علی اکبریGuest User
17 خرداد 1401 - ساعت 16:10
پاسخ
پاسخ به نظر:
پست پروداکت معماری یکی از بخش های مهمی هست که بعد از رندر گیری برای ارائه پروژه های معماری باید انجام بشه.
پاسخ به نظر:
ممنون از توضیحات کامل و مفیدیتون