روند و مراحل طراحی داخلی
طراحی داخلی هنر و علم ارتقای فضای داخلیِ ساختمان برای دستیابی به محیطی سالم و زیبا است همچنین یک حرفه چند وجهی است که شامل توسعه مفهومی، برنامهریزی فضا، بازرسی سایت، برنامه ریزی صحیح و اصولی، تحقیق، ارتباط با ذینفعان یک پروژه، مدیریت ساخت و اجرای طرح است. در این راستا طراح داخلی برای رسیدن به روند طراحی داخلی اصولی، نیاز مند یک برنامه ریزی دقیق برای پروسه طراحی داخلی است. دنبال کردن مراحل طراحی برای دیزاین یک فضا می تواند یک تلاقی کامل بین نیازهایی شخصی مشتریان، بهترین اصول طراحی و بهینه سازی محیط را نشان دهد. در نتیجه یک طراح باید به خوبی با مراحل طراحی داخلی آشنا باشد و بتواند این مراحل را دنبال کند. در ادامه همراه ما باشید تا با روند و مراحل طراحی داخلی آشنا شوید. برای ورود به عرصه طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی باید با مباحث این حوزه به خوبی آشنا باشید تا بتوانید فضاهای مورد نظر خود را به بهترین نحوه طراحی کنید. اگر به دنبال یک دوره کامل و جامع برای آموزش مراحل روند انجام پروژه های طراحی داخلی هستنید میتوانید پکیج آموزش طراحی داخلی را از سایت آپادمی تهیه کنید و پس از گذراندن این دوره و تسلط به مباحث طراحی داخلی از در این حوزه کسب درآمد کنید.
مقاله پیشنهادی: طراحی پلان
فرایند طراحی داخلی
شاید برای شما سوال پیش آمده باشد که فرایند طراحی داخلی چیست؟ و در این راستا چه کارهایی را باید انجام دهید؟ هر پروژه مانند بسیاری از کارها برای سهولت و انجام بهتر کارها در زمان مشخص شده نیازمند یک برنامه و روند کاری برای طراحی داخلی است. در واقع طراحی داخلی، مجموعه ای از مراحل و فعالیت ها و پروسه هایی است که طراح برای تبدیل ایده های ذهنی خود را در قالب کالبدی مشخص ارائه دهد. این فرآیند متشکل از مراحل متعدد است که در هم تنیده شده است. هر چند ممکن است هر کدام از این مراحل مستقل عمل نماید اما در حالت کلی وحدت و یکپارچگی خود را حفظ کرده است. همه مراحل دارای یک ارزش و برتری در آنها وجود ندارد و کامل کننده یکدیگر می باشند. این مراحل ممکن است به صورت قدم به قدم دنبال شود یا این که برخی مراحل با هم هم پوشانی نیز داشته باشند و پا به پای هم پیش روند که هر کدام کامل کننده یکدیگر هستند. این مراحل شامل یک سری فعالیت ها و مراحلی است که پیش از شروع یک پروژه توسط طراح یا تیم طراحی تنظیم می شود تا به این ترتیب چشم اندازی روشن و واضح از ایده های ذهنی طراح و مسیر طراحی داخلی ایجاد شود.
روند طراحی داخلی شامل چه مواردی می شود؟
هر پروژه دارای مراحل و جزئیاتی متفاوت می باشد که ممکن است بسته به ذهن و سبک کاری طراح، موارد متفاوتی را شامل شود. اما به صورت کلی روند طراحی داخلی شامل مراحل زیر می باشد:
• شناخت و تجزیه و تحلیل
• برنامه ریزی
• بررسی قابلیت ها و ظرفیت ها
• کانسپت سازی
• طراحی و توسعه طرح اولیه
• مرحله تولید
• مناقصه
• ساخت و ساز
مقاله پیشنهادی: بهترین نرم افزارهای طراحی داخلی
شناخت پروژه و خواسته های کارفرما
بررسی اطلاعات اولیه و پایه در هر پروژه از ابتدایی ترین مراحل در روند طراحی داخلی است. آگاهی و تسلط کافی و توجه به نیاز کارفرمادر این مرحله از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است زیرا هر قدر طراح نسبت به پروژه آگاهی و تسلط داشته پروژه نتیجه ی پایانی بهتر و کارآمدتری خواهد داشت. در این مرحله تجسم خلاق و ترسیم دیاگرام ها از مهم ترین ابزار های کارآمد در مرحله ابتدایی محسوب می شود. به طور معمول موارد همچون بررسی شرایط و موقعیت پروژه، سایت پروژه پرداخت و ابعاد، اندازه و همسایگی های زمین ، خواسته های کارفرما و.. در مرحله شناخت ارائه و بررسی می شود.
تجزیه و تحلیل در طراحی داخلی
در این مرحله، باید تمامی اطلاعاتی که در مرحله ی شناخت جمع آوری شده طبقه بندی و مرتب می شود. جمع آوری و تجزیه وتحلیل اطلاعات به طراح کمک خواهد کرد تا بتواند تصمیمات صحیح گرفته و حتی در مراحل بعدی کار از آنها استفاده کند. برای این کار میتوان از از دیاگرام ها و نمودارهای طراحی برای ارتباط بین اطلاعات طبقه بندی شده استفاده کرد. نمودارها و دیاگرامها در یک پروسه طراحی، در راستای تحلیل و شناخت ذهن طراح از پروژه جاری قبل از خلق ایده ترسیم می شوند.
مقاله پبشنهادی: لکه گذاری پلان معماری 0 تا 100
برنامه نویسی برای مراحل کار طراحی
در مرحله برنامه نویسی طراح باید پروژه را به صورت کلی تعریف کند. باید به طور کامل به خواسته های کارفرما آگاه باشد وهمچنین ماهیت پروژه مانند محل اقامت اولیه، محل اجرای پروژه، هدف از فضاها و وسعت کار طراحی را بشناسد. سپس با در نظر گرفتن نظرات و خواسته های مشتری مراحل بعدی در طراحی داخلی را آغاز کند.
بررسی قابلیت ها و ظرفیت ها
پس از پشت سر گذاشتن مراحل قبل در این مرحله کار طراح آغاز می شود طراح باتوجه به اطلاعات و برنامه ریزی خود در طول این مرحله طراح ایده های خود برای طراحی فضاهای مختلف را ارائه می دهد و آنها را مورد بحث قرار می دهد. در این مرحله از روند طراحی داخلی، طراح داخلی باید در مورد قابلیت پروژه ، نیازها های مشتریان، میزان بودجه و زمان بندی اطلاعاتی را به دست آورد.
مقاله پیشنهادی: بازار کار و کسب درآمد از طراحی دکوراسیون داخلی
شکل گیری کانسپت و ایده های طرح
یکی از بخش های مهم دیگر در روند طراحی داخلی طراحی کانسپت است که با توجه به تجزیه و تحلیل لیست اطلاعات به دست آمده از هر بخش، طراح کانسپت اولیه طرح را ارائه و برای اجرایی کردن آن ایده هایی کاربردی را مد نظر قرار می دهد. همزمان با ارائه طرح های پیشنهادی می توان سبک های مختلف طراحی داخلی و تاثیری که روی فضای مورد نظر دارند را نیز بررسی کرد. در این مرحله از طراحی داخلی رندرها و مدل های سهبعدی اولیه ایجاد خواهد شد که جنبه های حجمی طراحی را توصیف می کنند. سپس طراحی وارد مرحله توسعه می شود و به جزئیات طرح پرداخته می شود. مواردی مانند مواد مناسب برای تکمیل کف، دیوارها، نحوه فرنیش فضا، مبلمان مناسب و مواردی از این دست در این مرحله تعیین خواهد شد. همچنین به مفاهیم روشنایی فضا و طراحی نورپردازی و دیگر الزامات فضایی پرداخته می شود.
مقاله پیشنهادی: 0 تا 100 ضوابط طراحی پارکینگ
مرحله تکنیکال
بخش مهم دیگر روند طراحی داخلی ، مرحله تکنیکال یا فنی است. این مرحله از کار در واقع رسیدن به طرح نهایی است. با توافقاتی که با مشتری انجام می شود امضای طرح اولیه انجام شده و کار به مرحله طراحی فنی می رسد. طی این مرحله جزئیات بیشتری به پروژه اضافه می شود و تمام جزئیات پیشنهادی جدید برای ساخت نیز ارائه می شود. در این مرحله از کار مشخصات و نقشه ها نیز ارائه می شود.
مقاله پیشنهادی: لکه گذاری در پلان معماری
تولید در روند طراحی داخلی
پس از پرداختن به جزئیات پروژه در این بخش از مراحل طراحی در طراحی داخلی جزئیات ساخت و ساز تکمیل میشود. بنابراین در مرحله بعدی برنامه های تکمیلی قرار می گیریم که جزئیات ظریف کاری طراحی اضافه می شوند. مواردی مانند جزئیات بهداشتی، بخش های الکتریکی و … در این مرحله مطرح می شود.
مناقصه
پس از گذر از هر مرحله هر ایده و طرح معماری به صورت دقیق در دو مرحله فاز یک و دو ترسیم می شود. نقشه های جزئیات بنا به سازندگان اجازه می دهند تا به طرح ذهنی معمار پروژه، کالبدی فیزیکی ببخشند و به کمک مصالح آن را قابل لمس و قابل سکونت کنند. خوشبختانه با پیشرفت تکنولوژی و وجود نرم افزارهای متعدد این کار با سرعت و دقت بسیار زیادی انجام می شود. پس از این مرحله با تکمیل روند طراحی داخلی و ارائه جزئیات، فرایند مناقصه آغاز می شود. در این مرحله باید بهترین شرایط پیمانکاری برای شروع کار مشخص شود. با ارائه پیشنهادات و دریافت بهترین گزینه ها، برنامه ساخت و ساز توسعه می یابد. علاوه بر این در این مرحله از کار باید مجوز نیز گرفته شود. ارائه نقشه های طراحی برای دریافت مجوزهای مورد نیاز ضروری است.
مقاله پیشنهادی: بهترین نرم افزارهای معماری
ساخت و ساز
شروع ساخت و ساز آخرین مرحله از پروژه های طراحی داخلی است. این مرحله با همکاری بین طراح و پیمانکاران مراحل طراحی و نصب و راه اندازی جزئیات مختلف به صورت موفقیت آمیزی انجام می شود. تامین وسایل و تجهیزات مورد نیاز برای طراحی داخلی و اجرای طرح نهایی و نصب و راه اندازی آنها آخرین مورد از روند طراحی داخلی است.
مقاله پیشنهادی: سیرکولاسیون در معماری
امیدوارم از این مقاله لذت برده باشید.
پاسخ به نظر:
مقاله خوبی بود
وقت بخیر
ممنون، موفق باشید.