تفاوت تری دی مکس و رویت
یکی از مشکلات اکثر مهندسین معمار و دانشجویان در یادگیری و استفاده از نرم افزارهای معماری انتخاب نرم افزار مناسب و مورد نیاز خود می باشد که امروز به دلیل تنوع بسیار زیاد نرم افزارهای معماری، انتخاب نرم افزار مناسب با نیاز کاربران برای افراد دشوار شده است. همانطور که در مقالات قبلی نیز به آن اشاره کردیم در حوزه معماری نرم افزارهای بسیار زیادی برای انجام ترسیمات دو بعدی، سه بعدی و پرزانته پرژهها وجود دارد که میتوانید با توجه به نیاز خود انتخاب و از آنها در انجام پروژهها استفاده کنید. در این مقاله به مقایسه دو نرم افزار قدرتمند شرکت اتودسک (Autodesk) خواهیم پرداخت و تفاوت تریدی مکس و رویت را برسی خواهیم کرد. در ادامه با ما همراه باشید تا با معایب و مزایا و ویژگیهای نرم افزار تری دی مکس و رویت بیشتر آشنا شوید تا بتوانید راحت تر نرم افزار مورد نیاز خود را انتخاب کنید.
مقاله پیشنهادی: پرکاربردترین نرم افزارهای معماری
تری دی مکس یا رویت
تری دی مکس یا رویت؟ شاید این سوال بسیار از شما کاربران باشد که کدام نرم افزار برای انجام ترسیمات شما مناسب تر است. برای پاسخ به این سؤال ابتدا باید هدف و نیاز خود را برای استفاده از نرم افزارها مشخص کنید که برای چه کاری از تری دی مکس یا رویت میخواهید استفاده کنید. همانطور که میدانید هر یک از این نرم افزارها کاربرد و قابلیت های خاص خود را داشته که باید ابتدا با معایب و مزایای و کاربرد هر یک آشنا شوید و با توجه به نیاز خود نرم افزار مورد نظر را انتخاب کنید.
مقاله پیشنهادی: تری دی مکس چیست؟
تری دی مکس 3Ds Max
نرم افزار قدرتمند و محبوب تری دی مکس یکی از بهترین نرم افزارهای مدلسازی سه بعدی است که برای ساخت انواع مدل ها و تصاویر سه بعدی و ... استفاده میشود. همچنین این نرم افزار به صورت گسترده در حرفههای طراحی، معماری، سینما، انمیشن و بازی سازی مورد استفاده قرار می گیرد. 3Ds Max قابلیت های بی نظیر و متنوع از جمله کیفیت بالا در خروجی، محیط کار جذاب و ساده، استفاده راحت از پلاگینهای کاربردی و ... دارد که باعث محبوبیت این نرم افزار در میان کاربران در حوزه های مختلف بخصوص در حوزه معماری شده است. با آموزش این نرم افزار شما میتوانید ایده های ذهنی خود را به طرحهای سه بعدی تبدیل کرده و در پروژههای مخلف از آنها استفاده کنید. امروزه اکثر داتر معماری نیازمند نیروهایی هستند که به نرم افزاهای دو بعدی و سه بعدی معماری مسلط باشند بنابراین آموزش نرم افزار های مدلسازی مانند تری دی مکس لازمه افرادیست که در حوزه معماری فعالیت میکنند.اگر علاقه مند به مدلسازی سه بعدی ایده های ذهنی و طراحیهای خود هستید ما به شما نرم افزار تری دی مکس را پیشنهاد میکنیم شما میتوانید با تهیه پکیج آموزش تری دی مکس به ای نرم افزار مدلسازی مسلط شوید و از آن برای مدلسازی طرحهای خود در پروژه ها استفاده کنید.
مقاله پیشنهادی: رویت چیست؟
نرم افزار رویت Revit
نرم افزار رویت (Autodesk Revit) یکی از تخصصی ترین و پر کاربرد ترین نرم افزاهای معماری می باشد که در بسیاری از رشتههای مهندسی مانند معماری، عمران سازه و تاسیسات، برق و ... کاربرد دارد و مورد استفاده قرار میگیرد. رویت نرم افزاری مناسب برای مدل سازی اطلاعات ساختمانی BIM می باشد که دارای مجموعه کاملی از ابزارهایی است که به شما در طراحی و مدلسازی طرح ها بسیار کمک میکند و به شما این امکان را میدهد تا راحت تر و سریع تر طرح ها و ایده های خود را ترسیم و مدلسازی کنید. نرم افزار رویت تنها یک نرم افزار مدلسازی نیست بلکه میتوان به صورت همزمان با ترسیم دو بعدی، مدل سه بعدی را نیز ترسیم کنید و جزئیات پروژه ها را تعریف کرده و شیت بندی تمام نقشه ها و قابلیت هایی مثل متره و برآورد را نیز انجام می دهند. با آموزش نرم افزار رویت شما میتوانید علاوه ترسیمات دو بعدی و سه ببعدی خود را در این نرم افزار انجام دهید برای آموزش این نرم افزار میتوانید پکیج آموزش رویت را از سایت آپادمی تهیه کنید.
مقایسه تری دی مکس و رویت
برای انتخاب یکی از نرم افزارهای تری دی مکس و رویت فاکتورهای متفاوتی از جمله علاقه شخصی، نیاز و هدف کاربر، مدت زمان یاد گیری، کاربرد نرم افزار، سیستم مورد نیاز و ... بسیار موثر است که باید با توجه به آن ها نرم افزار مورد نیاز خود را انتخاب کنید در این قسمت ما به مقایسه این دو نرم افزار در بخش های مختلف میپردازیم تا انتخاب را برای شما راحت تر کنیم.
مقاله پیشنهادی: سختافزار مورد نیاز رویت
1. رابط کاربری نرم افزار تری دی مکس و رویت
محیط کاربری یک نرم افزار یکی از مهم ترین مواردی است که باعث ارتباط و جلب نظر کاربران میشود. اگر بخواهیم محیط کاربری این دو نرم افزار را با هم مقایسه کنیم نرم افزار تری دی مکس نسبت به نرم افزار رویت محیط پیچیده تری دارد و ابزارها و دستورات به صورتی طراحیشدهاند که در ابتدای کار طراحی با این نرمافزار ممکن است کمی کاربران را سردرگم کند اما پس از تسلط کامل به این نرم افزار میتوانید با تمرین و تکرار به ابزارها و محیط این نرم افزار مسلط شوید و مدلهای سه بعدی خود را به راحتی مدلسازی کنید. نرمافزار رویت دارای محیطی کاربر پسند است و نسبت به تری دی مکس دسترسی به ابزارها و دستورات آسان تر بوده در محیط بهتری قرارگرفته و کاربری بهتری را ایجاد کرده است تا حتی کاربران تازه وارد بهراحتی بتوانند به ابزارها و دستورات دسترسی پیدا کنند.
مقاله پیشنهادی: سخت افزار مورد نیاز تری دی مکس
2. مدلسازی در نرمافزار تری دی مکس و رویت
در هر دو نرم افزار امکان ایجاد مدلسازیهای ساده و پیچیده برای شما با استفاده از ابزارهای مدلسازی فراهم کرده است و شما میتوانید به راحتی مدلهای مورد نظر خود را در تری دی مکس و رویت مدلسازی کنید. از لحاظ مدلسازی نرم افزار تری دی مکس بسیار قدرتمند عمل کرده و شما میتوانید برای طراحی های داخلی خارجی طراحی و مدلسازی آبجکت و ... از این نرم افزار استفاده کنید. با استفاده از ابزارها و دستورات کاربردی این نرم افزار در تری دی مکس میتوانید طرح های با جزئیات و پیچیده طراحی و مدلسازی کنید. اما در رویت مدلسازی کمی سخت تر از نرم افزار تری دی مکس بود و بسیاری از امکاناتی نظیر استفاده از آبجکت های آماده در این امکان پذیر نیست و شما از قابلیتهای و سمپل هایی که در اختیارتان قرار می دهد استفاده کنید اما به یاد داشته باشید که این یک ضعف نرم افزاری نیست و دلیل آن هم این است که نرمافزاری مانند رویت برای فاز اجرایی و پروژههای معماری استفاده می شود و نرمافزار تری دی مکس به دلیل توانایی های در حوزه های مختلف مانند معماری، انیمیشنسازی و ... دارای توانایی های مدلسازی بیشتری نسبت به نرم افزار رویت میباشد.
مقاله پیشنهادی: وی ری چیست؟
3. رندر گیری در 3Ds Max و Revit
در هر دو نرم افزار امکان رندر گیری از مدلهای سه بعدی ایجاد شده وجود دارد. اما اگر از اکثر افرادی که با نرم افزارهای مدلسازی سه بعدی کار میکنند بپرسید چه نرم افزار از برای رندر گیری مناسب تر میباشد و دارای کیفیت بیشتر است بیشتر افراد نرم افزار تری دی مکس را به شما معرفی میکنند. همانطور که میدانید مبحث رندر گیری شامل دو بخش نورپردازی و متریال دهی است که با استفاده از پلاگین های قدرتمندی مانند Vray ، Enscap که برای نرم افزار های مدلسازی سه بعدی وجود دارد میتوانید از مدلهای سه بعدی خود رندرهایی باکیفیت و واقع گرایانه بگیرید.
مقاله پیشنهادی: اینسکیپ چیست؟
4. متریال سازی در تری دی مکس و رویت
برای متریال سازی نرم افزار تری دی مکس دارای متریال های باکیفت تری بوده که در رندر ها به شبیه سازی بهتر و بالا بردن کیفت رندر شما بسیار کمک میکند. البته این قابلیت در نرم افزار رویت هم وجود دارد اما بیشتر مناسب ارائه اولیه یک پروژه میباشد و در مقایسه با نرم افزار تری دی مکس ضعیف تر عملکرده است.
5. انیمیشن سازی در مکس و رویت
همانطور که در قسمت های قبلی اشاره کردیم نرم افزار تری دی مکس یکی از نرم افزارهایی است که برای انیمیشن سازی استفاده میشود و بسیار در این حوزه محبوب میباشد. همین امر باعث شده یکی از لذتهای کار کردن با نرمافزار تری دی مکس بخش انیمیشنسازی آن باشد که شاید بسیاری از نرمافزارها فاقد این عملکرد باشند و یا مانند تری دی مکس قوی عمل نکنند شما میتوانید پس از یادگیری مدلسازی متریال نورپردازی وارد محیط انیمیشنسازی شده و با حرکت دادن کاراکترها و دوربینها در پروژههای خود انیمیشن بسازید. بنابراین برای انیمیشن سازی ما نرم افزار تری دی مکس را پیشنهاد میکنیم.
مقاله پیشنهادی: فریلنسیگ چیست؟
6. بازار کار تری دی مکس و رویت
هر دو نرم افزار با توجه به کاربرد های متفاوتی که دارند بسیار پر استفاده و پر کاربرد بوده و بازار کار بسیار خوبی در داخل و خارج از کشور داشته که با آموزش این دو نرم افزار درآمد بسیار بالایی خواهد داشت. با اموزش این دو نرم افزار شما میتوانید به صورت فریلنسری نیز کسب درآمد کنید.
پکیج پیشنهادی: پکیج آموزش فریلنسینگ
امیدوارم از این مقاله لذت برده باشید.
پاسخ به نظر:
سرفصل های آموزش تری دی مکس رو چجوری میتونم ببینم؟ و اینکه این دوره چن ساعت هس؟
وقت بخیر
برای اطلاع از سرفصل ها و هزینه دوره وارد سایت آپادمی شوید و از بخش دوره های آموزشی پکیج آموزش تری دی مکس رو انتخاب کنید.