امروزه نرمافزارهای زیادی وجود دارد که میتوانید از هر کدام به صورت تخصصی در حوزههای مختلف استفاده کنید. شناخت نرمافزارها و کاربرد آنها یکی از موارد مهمی است که باید به آن توجه داشته باشید.شاید با نرمافزارهای شرکت Adobe قبلا آشنا شده باشید و بدانید که از هر کدام به صورت تخصصی در چه زمینههایی میتوانید استفاده کنید. نرمافزارهایی مانند فتوشاپ، ایلوستریتور و ایندیزاین محصولات شرکت Adobe هستند که در حوزههای مختلف بسیار پرکاربرد هستند. در مقالات قبلی با نرمافزارهای فتوشاپ و ایلوستریتور به صورت کامل آشنا شدهاید. در این مقاله قصد داریم به یکی دیگر از نرمافزارهای شرکت ادوبی، نرمافزار ایندیزاین بپردازیم. اگر دوست دارید با نرمافزار ایندیزان آشنا شوید و بدانید که در چه زمینهای کاربرد دارد با ما همراه باشید.
پکیج پیشنهادی: آموزش طراحی پورتفولیو با ایندیزاین
نرمافزار ایندیزاین (InDesign)
یکی از بهترین محصولات شرکت Adobe نرمافزار ایندیزاین است. InDesign یک نرمافزار طراحی استاندارد برای صنعت چاپ میباشد که مورد استفاده طراحان گرافیک برای طراحیهای تبلیغاتی و انتشاراتی است و بیشتر برای طراحی بروشورها، کاتالوگ، روزنامه، مجلات، کارت ویزیت، کارت پستال، اسناد و رسانههای چاپی استفاده میشود. از نرمافزار ایندیزاین به تنهایی برای طراحیهای گرافیکی و تصاویر به صورت حرفهای نمیتوان استفاده کرد ولی میتوانید از ایندیزاین در کنار نرمافزارهای دیگر شرکت Adobe استفاده کنید. این نرمافزار به دلیل انعطاف بالایی که دارد این امکان را در اختیار شما قرار میدهد تا از فایلهای متنی به راحتی در پروژهها استفاده کنید.
ایندیزاین چه امکاناتی دارد؟
وظیفه نرمافزار ایندیزاین کنار هم قرار دادن متون و علائم نگارشی در قالب صفحات است که شما میتوانید با ابزارهای مهمی که برای طراحی صفحات، چارچوب بندهای مختلف متون برای صنعت چاپ و رسانههای دیجیتال در دسترس شما قرار گرفته با روشهای ساده، صفحات حرفهای خلق کنید تا بتوانید آنها را به صورت آنلاین و چاپی منتشر کنید. نرمافزار ایندیزاین مناسب اسناد چندین صفحهای و طرحهای ترکیبی، از تصاویر و متن است. در این نرمافزار میتوانید تصاویر را به صورت ابتدایی ویرایش کنید و روی تصاویر افکت ایجاد کنید و یا با ابزارهای که در اختیارتان قرار گرفته وکتورهای ساده خلق کنید.
مقاله پیشنهادی: آموزش حذف متن از روی عکس در فتوشاپ
کاربردهای دیگر نرمافزار ایندیزاین:
• روزنامه
• کاتالوگ تبلیغاتی
• حروف نگاری
• ستون بندی
• کادر بندی
• صفحه بندی
قابلیتها و امکانات نرمافزار InDesign
1. تنظیم حروف
2. ایجاد سبک برای حروف (Typographic Styles)
3. ابزارهای حرفهای برای تنظیم و خلق دقیق و مناسب عناصر مختلف گرافیکی
4. هماهنگی با دیگر نرمافزارهای شرکت ادوبی از جمله نرمافزار فتوشاپ و ایلوستریتور
5. تنظیم ستون و کادرها
6. میتواند به صورت اتوماتیک اطلاعات فرمتهای مختلف را استخراج کند
7. ذخیره تغییرات اعمال شده روی پروژهها به صورت خودکار
8. اتوماتیک سازی کارها
9. استفاده از ابزارهای ویژه و پیشرفته برای جستجو و جایگزینی کلمات
10. ذخیره پروژه با فرمت Pdf و Xml برای نمایش در اینترنت و وبسایتهای مختلف
11. امکان ایجاد و مدیریت پروژههای تعاملی با استفاده از سرویسهای آنلاین شرکت Adobe
12. پشتیبانی از زبان فارسی
13. قابلیت وارد کردن متن از نرم افزار Word
14. سرعت بالا و صرفه جویی در زمان در انجام دادن کارهایی مثل: تنظیمات چاپی و صفحه بندی
15. قابلیت استفاده از جلوههای مالتی مدیا
16. قابلیت ارائه خروجی کتاب الکترونیک به صورت SWF یا PDF
دلایل استفاده از ایندیزاین در رسانههای چاپی:
1. استفاده آسان از نرمافزار ایندیزاین:
قابلیت کپی گرفتن از یک برنامه و الحاق آن در برنامه دیگر بدون نیاز به ایجاد فایل با فرمت Eps یا فایلهای دیگر از قابلیتهای این برنامه است که باعث تسهیل در کار شده و شما میتوانید با فشردن کلیدها کنترل C و کنترل Vبرای کپی کردن در تمام برنامههای Adobe استفاده کنید.
2. نرمافزار استاندارد بازار:
نرمافزار InDesign یکی از بهترین و پرکاربردترین نرمافزارها در حوزه طراحیهای تبلیغاتی و صفحه آرایی است که اکثر فروشگاهها و مراکز چاپ از آن استفاده میکنند. به همین دلیل اگر علاقهمند به صفحه آرایی و طراحیهای استاندارد هستید بهتر است از این نرمافزار استفاده کنید.
3. برای چاپگرها ساخته شده است:
برای طراحی در نرمافزار ایندیزاین میتوانید با استفاده از فتوشاپ و یا ایلوستریتور طرحبندی صفحات را انجام دهید و با ترکیب متن و تصاویر در نرمافزار ایندیزاین، با صدور و ایجاد فایل Pdf، فایل و فرمت متناسب با چاپگر را ایجاد کنید و کار خود را انجام دهید.
4. توانایی ایجاد فرمت pdf:
ایجاد و صدور فایل Pdf از بهترین و مناسبترین ابزارهای این نرمافزار است که شما میتوانید بعد از دانلود فایل، آن را به صورت آماده چاپ کنند.
کاربرد نرمافزار ایندیزاین در کنار نرمافزارهای دیگر:
از نرمافزار ایندیزاین میتوانید در کنار نرمافزارهای مانند فتوشاپ و ایلوستریتور که محصول شرکت Adobe هستند استفاده کنید که به صورت یک مجموع پشتیبانی عمل میکنند. از کاربرد این نرمافزارها در کنار ایندیزاین میتوان به ادیت و ویرایش تصاویر در فتوشاپ و درست کردن تصاویر وکتور در ایلوستریتور اشاره کرد که میتوانید در کنار محتواهای متنی در نرمافزار InDesign استفاده کنید و در نهایت میتوانید برای برقراری ارتباط مناسب میان تصاویر و محتواهای متنی از نرمافزار بریج استفاده نمایید. اگر علاقهمند به آموزش نرمافزار فتوشاپ و نرمافزار ایلوستریتور هستید میتوانید از طریق سایت آپادمی پکیجهای آموزشی مورد نظر خود را تهیه کنید.
دوره آموزشی پیشنهادی: آموزش جامع ایلاستریتور
ورد بهتر است یا ایندیزاین؟
نرمافزار ورد، یکی از معروفترین و قدیمیترین نرمافزارها برای تایپ و ویرایشهای متنی است که از مجموعه نرمافزارهای شرکت Microsoft Office میباشد. نرمافزار ورد یک نرمافزار ساده، پرکاربرد و همه گیر است که بسیار از افراد از آن استفاده میکنند و بیشتر برای صفحه آرایی متن مجلات و کتابها مورد استفاده قرار میگیرد. ولی به دلیل محدودیت در صفحه آرایی روزنامهها و نشریهها امکانات لازم را در اختیار شما قرار نمیدهد. نرمافزار ایندیزان یکی از کاملترین و حرفهایترین نرمافزارها برای صفحه آرایی کتاب، نشریهها، مجلات و... است که قدرتمندترین نرمافزار نشر در میان نرمافزارهای مشابه میباشد. مهم ترین ویژگی نرمافزار InDesign سازگاری با نرمافزارهای Adobe است. از دیگر ویژگیهای این نرمافزار نسبت به نرمافزار ورد میتوانیم به کیفیت خوب آن در چاپ اشاره کنیم. همانطور که میدانید استاندارد رنگی برای چاپ Cmyk است اما استاندارد رنگی نرمافزار ورد Rgb میباشد و مناسب صحفه آرایی کتابهای تک رنگ (سیاه سفید) است و در چاپ کیفیت پایینی دارد بنابراین اگر قصد دارید به صورت حرفهای کارهای خود را طراحی و چاپ کنید، بهتر است از نرمافزار ایندیزاین استفاده کنید زیرا در بسیاری از موارد مخصوصا در صنعت چاپ نرمافزار word ضعیف عمل میکند.
کسب درآمد دلاری از نرم افزار ایندیزاین
نرم افزار InDesign یک ابزار قدرتمند برای طراحی گرافیکی و صفحهآرایی است که توسط شرکت Adobe توسعه داده شده است. اگر میخواهید از این نرم افزار برای کسب درآمد دلاری استفاده کنید، میتوانید رویای خود را در حوزههای زیر پیاده کنید:
1. طراحی گرافیکی: میتوانید خدمات طراحی گرافیکی را ارائه دهید و طرحها و لوگوهای حرفهای برای شرکتها و مشتریان خود ایجاد کنید. میتوانید از طریق وبسایتهای آنلاینی مانند Upwork، Freelancer و Fiverr به دنبال پروژههای طراحی گرافیکی بگردید و خدمات خود را به صورت مستقل ارائه دهید.
2. صفحهآرایی کتاب و مجله: با استفاده از InDesign میتوانید صفحهآرایی کتابها، مجلهها و متون چاپی را انجام دهید. میتوانید با ناشران و نویسندگان همکاری کنید و خدمات صفحهآرایی را برای کتابها و مجلهها ارائه دهید.
3. طراحی وبسایت: میتوانید از InDesign برای طراحی قالبهای وبسایت استفاده کنید. با طراحی قالبهای بصری و جذاب، میتوانید به توسعهدهندگان وب و شرکتهای طراحی وب خدمات ارائه دهید.
4. طراحی بسته بندی: InDesign برای طراحی بستهبندی محصولات و لیبلها نیز مناسب است. میتوانید با شرکتهای تولید کننده محصولات و کارخانجات بستهبندی همکاری کنید و خدمات طراحی بستهبندی را ارائه دهید.
5. آموزش آنلاین: اگر به InDesign مسلط هستید، میتوانید آموزشهای آنلاین درباره استفاده از این نرم افزار را ارائه دهید. میتوانید ویدئوهای آموزشی بسازید، کلاسهای آنلاین برگزار کنید یا منابع آموزشی نوشتاری ایجاد کنید و آنها را به صورت پولی به فروش برسانید.
به یاد داشته باشید که برای کسب درآمد دلاری از نرم افزار InDesign، لازم است تجربه و مهارت لازم را در طراحی گرافیکی و صفحهآرایی داشته باشید. همچنین، میتوانید با تبلیغ و ترویج خدمات خود از طریق وبسایت شخصی، رزومه آنلاین، رسانههای اجتماعی و شبکههای حرفهای، مشتریان جدید جذب کنید.
مقاله پیشنهادی: درآمد گرافیست ها و طراحان گرافیک
در این مقاله با نرمافزار ایندیزاین، کاربردها و دلایل استفاده از آن آشنا شدید. اگر علاقمند به یادگیری این نرمافزار کاربردی و حرفهایی در حوزهی صفحه آرایی هستد میتوانید با آموزش نرمافزار ایندیزاین به صورت حرفهای در این زمینه فعالیت کنید.
پاسخ به نظر:
مقاله خوبی بود ممنون از توضیحات خوبتون
وقت بخیر
خواهش میکنم، موفق باشید.