اگر در رشته مهندسی معماری یا عمران تحصیل کرده باشید یا درس هایی مانند نقشه کشی را گذرانده باشید، احتمالاً یادتان هست که برای مقایسه دو نقشه روی کاغذ پوستی، آن ها را روی همدیگر قرار می دادیم و یک لامپ زیر آن ها روشن می کردیم تا بتوانیم از روی آن ها کپی کنیم و یا تفاوت های آن ها را متوجه شویم.
در پروژه های واقعی هم موارد بسیار زیادی وجود دارد که شما ناچار می شوید دو فایل تقریباً مشابه را با هم مقایسه و بررسی کنید تا متوجه تغییرات آن ها نسبت به یکدیگر شوید. به طور مثال اگر به عنوان یک تیم بر روی یک پروژه و یک فایل اتوکد کار می کنید، شاید مایل باشید از تغییراتی که همکارتان بر روی فایل اتوکد انجام شده با خبر شوید یا آن تغییرات را نسبت به فایل اصلی بررسی و اصلاح کنید. یا به طور مثال اگر کارفرمایتان ریویژن ها یا اصلاحات زیادی را بر روی پروژه انجام می دهد و شما این تغییرات را در نسخه های متفاوتی از فایل ها ذخیره می کنید، شاید بخواهید این تغییرات را در فایل های مختلف نسبت به هم بسنجید.
این بررسی به صورت چشمی هم بسیار وقت گیر و هم بسیار غیر دقیق است. خوشبختانه نرم افزار اتوکد ابزاری را در اختیار ما قرار می دهد که در کسری از ثانیه بتوانیم این تغییرات را متوجه شویم و فایل ها را با یکدیگر مقایسه کنیم. در این حالت هیچ تغییراتی از چشم ما پنهان نمی ماند.
برای تهیه پکیج آموزش جامع اتوکد بر روی این لینک کلیک کنید.
آموزش مقایسه دو فایل در اتوکد با ابزار DWG Compare
از AutoCAD 2019 به بعد قابلیتی به اتوکد اضافه شد که کار ما را برای مقایسه فایل ها بسیار آسان کرده است. از منوی جدید Collaborate می توانید ابزار DWG Compare را فعال کنید. با فعال کردن این گزینه، اتوکد از شما می خواهد که فایل دومی را که میخواهید با فایل اول مقایسه کنید به اتوکد وارد کنید. شما باید یک مسیر را برای آن فایل برای اتوکد مشخص کرده و آن را ثبت کنید.
دقت کنید که این دو فایل حتماً باید مشابهت هایی با هم داشته باشند، اگر دو فایل کاملاً متفاوت و بی ربط از دو پروژه مختلف را انتخاب کنید، طبیعتاً اتوکد آن ها را تشخیص نمی دهد و نمی تواند کمکی به شما بکند. بعد از انتخاب فایل ها مشاهده می کنید که ترسیماتی که در فایل اول شما وجود داشته ولی در فایل دوم وجود ندارد با رنگ سبز و ترسیماتی که در فایل دوم وجود دارد ولی در فایل اول موجود نیست با رنگ قرمز مشخص شده اند که می توانید آن ها را مانند بحث لایه ها، خاموش و روشن کنید تا مقایسه دقیق تری داشته باشید. برای یادگیری تنظیمات بیشتر، ویدیوی آموزشی بالا را مشاهده کنید.
امیدواریم از این آموزش رایگان اتوکد از سایت آپادمی لذت برده باشید.
پاسخ به نظر:
بسیار عالی
وقت بخیر
ممنون، موفق باشید.