تکلا استراکچرز چیست؟
اگر شما از مهندسان یا علاقمندان حوزه عمران باشید قطعا اسم نرمافزار تکلا استراکچرز(tekla structures) را شنیدهاید. نرمافزار تکلا استراکچرز یکی از معروفترین و معتبرترین نرمافزارهای عمرانی است که هر مهندس عمرانی باید کار با آن را بلد باشد. با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا به شما بگوییم تکلا استراکچرز چیست، چه کاربردی دارد و چگونه میتوان از آن کسب درآمد کرد؟ پس از مطالعه این مقاله در صورت تمایل به آموزش نرم افزار تکلا استراکچرز میتوانید از سایت آپادمی پکیج آموزش تکلا استراکچرز رو تهیه کنید.
نرمافزار تکلا استراکچرز چیست؟
نرمافزار تکلا استراکچرز(tekla structures) یکی از پرکاربردترین و پولسازترین نرمافزارهای رشته مهندسی عمران است که کاربرد اصلی آن مدلسازی سهبعدی سازههای ساختمانی و صنعتی میباشد. این نرمافزار اخیرا بعلت داشتن قابلیتهای متعدد به دیگر رشتهها مانند مهندسی مکانیک، طراحی صنعتی و صنایع نیز راه پیدا کرده و بسیار محبوب شده است. نرمافزار تکلا استراکچرز به کاربران امکان میدهد تا هر سازه یا قطعه صنعتی که مهندسان طراح سازه (مهندس محاسب) طراحی کردهاند را قبل از مرحله اجرا مدلسازی و بررسی کنند. ویژگی مهم این نرمافزار دقت صد در صدی آن میباشد که به مهندسان امکان میدهد مدلها را با خطای صفر درصد ببینند و ارزیابی کنند. همچنین با تکلا استراکچرز میتوان نقشههای فاز 2 و کارگاهی را با بالاترین دقت در حد میلی متر ترسیم کرد و گزارشهای مختلف را با آن تهیه کرد.
مقاله پیشنهادی: اتصالات فولادی چیست؟
همانطور که میدانید قبل از ساخت هر سازه ساختمانی از جمله: برج اداری، ساختمان مسکونی، سازههای صنعتی، پل عابر پیاده و ... مهندس طراح با استفاده از نرمافزارهای طراحی سازه مانند:safe, sap Etabs ,و ... سازه را طراحی و بررسی میکند و نقشههای سازه را برای کارفرما آماده میکند، اما مشکل اصلی اینجاست که این نقشهها از دقت کمی برخوردارند و برای ساخت قابل استناد نیستند زیرا در این گونه نقشهها تناژ دقیق سازه، تعداد پیچ و مهره، مقدار مصالح و به صورت کلی اطلاعات دقیق مورد نیاز برای ساخت موجود نیست. در این حالت پیمانکار باید مصالح مورد نیاز را از روی نقشه محاسبه کند که بعلت دقیق نبودن آن باعث هدر رفتن بودجه کارفرما میشود و همچنین بعلت دقت پایین اطلاعات ممکن است حین اجرا به مشکلات متعددی برخورد کنیم. اما مهندسان با نرمافزار تکلا استراکچرز میتوانند هر سازهای که بخواهند را با تمامی جزئیات مانند از تیر، ستون، مهاربند، سقف تا اتصالات، برشگیرها، پیچ و مهرهها و ... را بصورت کاملا دقیق مدلسازی کنند. یکی دیگر از مزیت های این نرمافزار امکان دادن وزن مصالح به آن است که باعث میشود کارفرما تناژ دقیق سازه را داشته اشد و بتواند بر اساس آن برنامهریزی مالی کند.
نرمافزار تکلا استراکچرز چه قابلیت و ویژگیهای دارد؟
• امکان ترسیم نقشه با دقت بسیار بالا
• تولید نقشههای مختلف بصورت اتوماتیک
• سازگاری با دیگر نرمافزارهای نرتبط مانند: SAP , ETABS
• امکان برنامهریزی و مدیریت سازه
• داشتن ابزارهای کاربردی برای مدلسازی انواع سازهها
• کارایی بالا برای طراحی انواع اتصالات فولادی
• محیط کاربردی آسان و کاربردی
• امکان مدلسازی با کوچکترین جزئیات بر مبنای واقعیت
نرمافزار تکلا استراکچرز در چه مواردی کاربرد دارد؟
• مدلسازی انواع سازههای مسکونی، اداری و صنعتی
• ساخت نقشههای برش با دقت بالا
• مدلسازی اتصالات سازه مانند: مهاربند، تیر، ستون، راه پله و ...
• ترسیم نقشههای فاز 2 سازهها
• تهیه نقشههای کارگاهی مانند نقشههای نصب و مونتاژ و ...
• متره کردن و برآورد هزینههای مالی پروژه بصورت دقیق
• ساخت نقشههای مهندسی بصورت خودکار
• و ...
مزایای استفاده از تکلا استراکچرز:
همانطور که در بالا ذکر شد کاربرد نرمافزار تکلا استراکچرز tekla structures تولید نقشههای کارگاهی یا شاپ درایینگ میباشد؛ مدلسازی یک سازه قبل از اجرا با جزئیات دقیق مزایای بسیار مهمی دارد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
• امکان قدم زدن مجازی در سازه: این ویژگی به شما امکان میدهد به درک سهبعدی و چند وجهی از سازه برسید تا بتوانید اشکالات آن را بهتر تصحیح کنید.
• تشخیص تداخلهای موجود در پروژه: در این نرمافزار مهندس میتواند از مدل ساخته شده از سازه متوجه شود چه اعضا و مصالحی با یکدیگر مغایرت دارند، این کار باعث میشود آن مشکل به موقع برطرف شده و باعث پایین آمدن کارایی سازه نشود.
• امکان متره کردن سازه و برآورد هزینهها با دقت بالا و مبتنی بر واقعیت: وقتی مدل یک سازه با همه جزئیات و مطابق با واقعیت ساخته شود، مهندسان سازه امکان متره و برآورد کردن هزینههای دقیق و گزارش بودجه دقیق به کارفرما را خواهند داشت. به علاوه متره کردن دقیق سازه باعث هدر نرفتن مصالح و در نتیجه صرفهجویی در هزینه میشود که مسئلهای بسیار پر اهمیت است.
• ارائه نقشههای بسیار دقیق: با تکلا استراکچرز میتوان نقشههای مختلف مورد نیاز را در دقیقترین حالت ممکن ترسیم کرد. ازجمله این نقشهها میتوان نقشههای سینگل، مونتاژ و نصب را نام برد که روال کار را برای کادر اجرایی بسیار راحت میکند.
چه کسانی به تکلا استراکچرز نیاز دارند؟
• کارخانهجات ساخت و تولید اسکلت فلزی: همه اسکلتهای فلزی که اتصالات پیچ و مهرهای و جوشی دارند در کارخانهها ساخته میشوند و از آنجا که تولید اینگونه اتصالات تنها با در دست داشتن مدل سهبعدی آن امکان پذیر است، تمامی کارخانهجات به یک متخصص تکلا استراکچرز برای شاپ درایینگ نیاز دارند.
• پیمانکاران و مالکان ساختمان: به دلیل اینکه این نرمافزار مدل دقیقی از پروژه ارائه میدهد و خطاهای احتمالی را به حداقل میرساند، پیمانکاران و کارفرمایان نیز ترجیه میدهند هزینه مدلسازی را متقبل شوند تا بتوانند از هدر رفتن هزینههای میلیونی در صورت ساخت ناکارآمد یک سازه خودداری کنند.
• شرکتهای مشاور و طراحان سازه: این گروه از افراد نیز برای ارائه پروژههایشان به مشتری به نرمافزار تکلا استراکچرز نیاز دارند. آنها همچنین برای ساخت سازههای صنعتی مانند سوله نیز به این نرمافزار نیازمندند.
• به علاوه کارفرمایان پالایشگاههای صنعتی و گنبدهای فلزی و همه سازهها از ساده تا پیچیده میتوانند مشتریان شما باشند.
همانطور که متوجه شدید، نرمافزار تکلا استراکچرز کاربرد مهمی در طراحی و ساخت انواع سازهها دارد و مزایای بسیاری مانند داشتن لیست برش، لیست خرید، وزن کلی و جزئی سازه، کاهش پرتیها دارد. همچنین در مسائل مالی نیز تاثیر مهمی دارد زیرا بسیار از ناهماهنگیهای طراحی و اجرا و باگهای طراحی و نکات فراموش شده در این مرحله اصلاح میشود.
پیشنهاد میکنیم ویدیو آموزش گسترده سازی احجام لوله ای شکل با تکلا استراکچرز را مشاهده کنید:
بازار کار و آینده نرمافزار تکلا استراکچرز:
از آنجایی که مهندسی به معنای بهینهسازی است و آینده بازار کارهای عمرانی در حال رفتن به سمت بهینهسازی است، کسی که توانایی تولید سازه بهینهتری را داشته باشد و بتواند هزینه و مراحل کار کارفرما را با محاسبات دقیق کاهش دهد جایگاه بالاتری در بازار کار خواهد داشت. علاوه بر این هر کارفرما در اجرای هر سازهای نیاز به متخصصان مختلفی مانند طراح سازه، مترور، پیمانکار برای تهیه لیست خرید و مدیر پروژه دارد و همه این موارد هزینههایی را شامل میشود اما طراح سازهای که به نرمافزار تکلا استراکچرز مسلط باشد میتواند این نقشهای مختلف را خود بر عهده بگیرد و درآمد بالاتری کسب کند؛ این در حالی است که مراحل کار به مراتب سبکتر میشود.
مقاله پیشنهادی: متره برآورد چیست؟
برای مثال در مرحله متره و برآورد، وقتی مدل سهبعدی سازه را در تکلا استراکچرز tekla structures داشته باشید دیگر نیازی به متره کردن به روش سنتی با اکسل که بسیار زمانبر است ندارید و میتوانید به راحتی نقش یک مترور را بازی کرده و لیست خرید و وزن و ... را ارائه دهید و همچنین در زمان هم صرفهجویی کنید. روش دیگر برای کسب درآمد از این راه فعالیت بعنوان متخصص تکلا استراکچرز در بخش سازه تیم BIM است. همچنین میتوانید بعنوان یک سرپرست کارگاه با تسلط بر این نرمافزار روند رشد سازه را بررسی کرده و مدیریت کنید. بنابراین تکلا استراکچرز در زمینه اجرایی نیز به اندازه اتوکد ضروری است و میتواند برگه برنده شما در مصاحبههای استخدامی و دریافت پروژهها باشد.
تفاوت نرم افزار ایتبس با تکلا استراکچرز
تفاوت اصلی بین نرم افزار ETABS و Tekla Structures در زمینه استفاده و کاربردهای آنها است. ETABS یک نرم افزار تخصصی برای تحلیل و طراحی ساختمانهای چند طبقه است. این نرم افزار بر روی مدلسازی و تحلیل سازههای بتنی و فولادی تمرکز دارد و امکاناتی برای محاسبه بارهای استاتیکی و دینامیکی، طراحی سیستمهای لرزهای و تحلیل رفتار سازهها را فراهم میکند. Tekla Structuresیک نرم افزار BIM (مدلسازی اطلاعات ساختمان) است که به طراحی جزئیات سازههای فولادی و بتن آرمه میپردازد. این نرم افزار بر روی مدلسازی سازههای مختلف مانند ساختمانهای مسکونی، تجاری، ورزشی، کارخانه، پل و برج تمرکز دارد و امکاناتی برای طراحی دقیق و جزئیات پیچیده سازهها را فراهم میکند. اگرچه هر دو نرم افزار قابلیت تعامل با یکدیگر را دارند و میتوانند با استفاده از فرمتهای مشترک، اطلاعات را به اشتراک بگذارند، اما هر کدام از آنها برای کاربردهای خاص و مختلف در صنعت عمران و ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند.
مقاله پیشنهادی: مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) چیست؟
درآمد از تکلا استراکچرز چقدر است؟
هزینه ساخت مدل سهبعدی به نسبت هزینهای که کارفرما برای کل پروژه در نظر میگیرد بسیار جزئی است اما در بخش طراحی و کارهای مهندسی رقم قابل توجهی است. قیمت گذاری پروژههای تکلا استراکچرز بصورت پلکانی و براساس وزن پروژه محاسبه میشود. یعنی به ازای هر کیلو گرم در پروژه یک مبلغ خاص در نظر گرفته میشود و هرچقدر وزن پروژه بیشتر باشد مبلغی که به ازای هر کیلوگرم در نظر گرفته میشود کمتر میشود. به صورت معمول این ارقام از حداقل کیلویی 7 تومان تا 50-100 تومان متغیر است. زمان مورد نیاز برای انجام پروژههای مختلف نیز بسته به دشواری آن متفاوت است اما برای مثال شما میتوانید یک پروژه 300 تنی که سازهای معمولی محسوب میشود را در دو هفته و با دستمزد کیلویی 25 تومان و یک سازه 500 تنی را در 20 روز و با دستمزد کیلویی 20 تومان به اتمام برسانید.
یادگیری نرمافزار تکلا استراکچرز:
پیشنهاد میکنیم ویدیو معرفی پکیج آموزش جامع تکلااستراکچرز را مشاهده کنید:
همانطور که ذکر شد یادگیری این نرمافزار بسیار کاربردی برای تمامی مهندسان عمران ضروری است اما متاسفانه منابع بسیار کمی برای آموزش صحیح تکلا استراکچرز در دسترس میباشد. به همین منظور آموزشگاه حضوری و آنلاین آپادمی با همکاری تیم موفق و با سابقه تکلا سازه بهترین پکیج آموزش نرمافزار تکلا استراکچرز را برای شما علاقمندان تهیه کرده است. شما در این دوره تمامی ابزارها، قوانین و روشهای مدلسازی و هرآنچه یک متخصص تکلا استراکچرز باید بلد باشد را یاد خواهید گرفت و پس از آن میتوانید با انجام پروژه و فعالیت در شرکتهای مربوطه از آن کسب درآمد کنید.
پاسخ به نظر:
ایا کسی که عمران نخونده و یه رشته کاملا نا مرتبط خونده مثلا زیست شناسی هم میتونه از این نرم افزار و کار با اون سر در بیاره و کسب درامد کنه؟