cast
مرجان هرندی

اپلای در معماری و عمران (راهنمای کامل 2024)

مرجان هرندی
08 مهر 1402
654
15
متن مقاله

اپلای در معماری و عمران 

معماری و عمران دو حوزه اساسی در عرصه طراحی و ساخت ساختمان‌ها و زیرساخت‌های شهری هستند که معماری به عنوان هنر و علم طراحی فضاهای زندگی انسان، تلاش می‌کند تا با استفاده از اصول طراحی، مواد ساختمانی و فناوری‌های نوین، سازه‌هایی زیبا، عملکردی و پایدار را ایجاد کند. از طرف دیگر، عمران به برنامه‌ریزی، طراحی، ساخت و نگهداری زیرساخت‌های شهری و ساختمان‌ها می‌پردازد. این دو رشته پردرآمد در جهان از محبوب‌ ترین رشته‌ های مهندسی جهت تحصیل در خارج میان دانشجویان بین المللی است از این رو  بسیار از علاقه مندان  به تحصیلی در رشته مهندسی عمران و معماری به دلیل آشنایی با فرهنگ دیگر کشورها و آشنایی با سازه های مختلف در سراسر جهان، برای دانشگاه های خارج از کشور اپلای می کنند. همانطور که در مقالات قبلی اشاره کردیم اپلای دارای مراحل مختلفی میباشد که اطلاع از این مراحل برای یک اپلای موفق و اخذ پذیرش در دانشگاه های مطرح دنیا بسیار مهم  و الزامی خواهد بود بنابراین در این مقاله به شما خواهیم گفت که برای اپلای در معماری و عمران چه مراحلی را باید پشت سر بگذارید. اگر شما هم علاقه مند به اپلای و اخذ پذیرش در دانشگاهای سایر کشور ها هستید و دوست دارید بدانید برای اپلای در معماری و عمران باید چیکارکنید؟ تا انتهای این مقاله همراه ما باشید. اگر علاقه‌مند به ادامه تحصیل در خارج از کشور هستید می‌توانید بدون مراجعه به دفاتر مهاجرتی و پرداخت هزینه های سنگین با تهیه پکیج آموزش اپلای از سایت آپادمی تمام مراحل اپلای خود را با آموزش این پکیج انجام دهید

اپلای در معماری و عمران 

مقاله پیشنهادی: اپلای چیست؟

برای اپلای در معماری و عمران چیکارکنیم؟

همانطور که میدانید Apply، به درخواستی گفته می‌شود که افراد برای ادامه تحصیل در خارج از کشور به صورت رسمی و با رعایت ضوابط و قوانین دانشگاه مورد نظر انجام می¬‌دهند.‌ از این رو اپلای در رشته معماری و عمران نیز دارای مراحل مختلف می باشد که در این بخش بررسی خواهیم کرد.

1.  تقویت زبان انگلیسی برای اپلای در رشته معماری و عمران

یکی از مهم ترین مراحل برای اپلای و اخذ پذیرش تحصیلی زبان انگلیسی و یا یادگیری زبان اصلی کشور مقصد است. بنابراین پس از انتخاب دانشگاه مورد نظر پیش نیاز اصلی شما آموزش زبان کشور مورد نظر و کسب نمرات بالا در آزمون‌ های تافل(TOEFL)، آیلتس(IELTS) و دریافت مدرک مربوطه برای پذیرش در دانشگاه است.  همچنین برای تحصیل در مقاطع بالاتر از لیسانس در کشور آمریکا و برخی از دانشگاه‌ های کانادا به یک آزمون زبان پیشرفته دیگر به نام جی آر ای(GRE) نیز نیاز خواهید داشت. علاوه بر این، نمره‌¬ی اکتسابی در آزمون تافل و یا آیلتس نیز بستگی به دانشگاه منتخب شخص دارد.

تقویت زبان انگلیسی برای اپلای در رشته معماری و عمران

2. انتخاب گرایش و دانشگاه برای اپلای در رشته معماری و عمران

در مرحله دوم اپلای در رشته مهندسی عمران و معماری، باید دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب کنید. برای این منظور، می‌توانید از اینترنت استفاده کرده و لیستی از دانشگاه‌ها و مدارس معماری را پیدا کنید. همچنین می‌توانید از پایگاه‌های رتبه‌بندی دانشگاه‌ها استفاده کنید تا اطلاعات کاملتری درباره دانشگاه‌ها و برنامه درسی آن‌ها بدست آورید. این کار برای اطمینان حاصل کردن از تطابق گرایش شما با برنامه درسی دانشگاه و همچنین ارزیابی توانایی اساتید در گرایش مورد نظر بسیار مهم است.

3. تهیه یک پورتفولیو خوب و مناسب 

پورتفولیو یک مجموعه از آثار، پروژه‌ها، و فعالیت‌های شماست که نشانگر مهارت‌ها، ایده‌ها، توانایی‌ها، خلاقیت‌ها و استایل کاری شما است. برای رشته معماری، پورتفولیو بسیار مهم است زیرا معماران بعد از فارغ التحصیلی نیاز به نمونه‌های قابل ارائه از کارهای خود دارند، سازمان‌های معماری و یا دانشگاه‌های خارج از کشور برای ارزیابی شما از پورتفولیو استفاده می‌کنند. در این مرحله، شما باید رزومه و سابقه تحصیلی و کاری خود را نیز بنویسید. رزومه نشانگر شخصیت و تجربه شماست و بنابراین باید آن را به بهترین شکل ممکن جمع‌آوری کرده و اصول گرافیکی و چارچوب آن را رعایت کنید. در طراحی پورتفولیو و رزومه خود، باید به موارد زیر توجه کنید:
1. انتخاب آثار و پروژه‌های برتر: انتخاب آثار برتر و نمونه‌هایی که مهارت‌ها و استعداد شما را به خوبی نشان می‌دهند، بسیار مهم است.
2. نشان دادن فرآیند طراحی: در پورتفولیو خود، نشان دهید که چگونه به نتایج رسیدید و چگونه ایده‌ها و طرح‌هایتان را اجرا کردید.
3. تنوع: حاوی آثار و پروژه‌های متنوعی باشد تا نشان دهید که در گونه‌ها و مقیاس‌های مختلف مسلط هستید.
4. گرافیک و طراحی: طراحی پورتفولیو و رزومه به شکلی حرفه‌ای و جذاب می‌تواند تاثیر بسزایی در جذب توجه داشته باشد.
همچنین، حتماً باید نمونه‌هایی از طراحی‌های خود، نقشه‌ها، نمودارها، ترسیمات و هر نوع پروژه معماری و عمرانی که در دوران تحصیل یا کار خود انجام داده‌اید را به همراه توضیحات مربوطه در پورتفولیو خود قرار دهید.
 تهیه یک پورتفولیو خوب و مناسب

مقاله پیشنهای: پورتفولیو معماری چیست؟

4. نوشتن SOP) Statement Of Purpose)  یا همان انگیزه نامه

نوشتن انگیزه‌نامه (Statement of Purpose) در اپلای برای ادامه تحصیل یک مرحله بسیار مهم است. این نامه به شما اجازه می‌دهد تا به طور مفصل درباره علاقه‌مندی‌ها، تجربیات، مهارت‌ها، اهداف شغلی، دلایل انتخاب رشته و دانشگاه، و برنامه‌های آینده خود صحبت کنید. در زیر، چند نکته کلیدی برای نوشتن یک انگیزه‌نامه موفق را بررسی می‌کنیم:
1. تعیین هدف: در ابتدا، باید هدف‌های تحصیلی و شغلی خود را به طور دقیق تعیین کنید. بررسی دقیق هدف‌ها و ارائه نقطه نظر خود درباره چگونگی رسیدن به آن‌ها در انگیزه‌نامه بسیار مهم است.
2. بیان علاقه و تجربیات: در این بخش، به طور مفصل درباره علاقه‌مندی‌ها، تجربیات و مهارت‌هایی که در زمینه رشته مورد نظر پیدا کرده‌اید، صحبت کنید. بنویسید که چگونه این تجربیات و مهارت‌ها به شما کمک کرده‌اند و چگونه در آینده نیز می‌توانند مفید باشند.
3. بیان دلایل انتخاب رشته و دانشگاه: توضیح دهید که چرا رشته مورد نظر را انتخاب کرده‌اید و چرا این دانشگاه برای شما جذاب است. بیان دلایل موثری که شما را به ادامه تحصیل در این رشته و در این دانشگاه ترغیب می‌کند، بسیار مهم است.
4. بیان برنامه‌های آینده: در این بخش، به طور خلاصه بیان کنید که برای آینده خود چه برنامه‌هایی دارید و چگونه انتظار دارید که ادامه تحصیل در این دانشگاه به شما کمک کند تا اهدافتان را دست‌یابی کنید.
5. ساختار و زبان: به طور کلی، انگیزه‌نامه باید ساختاری منسجم و منطقی داشته باشد و به سادگی قابل پیگیری باشد. از زبانی روان و قوی استفاده کنید و از جملات بلند و پیچیده پرهیز کنید. همچنین، به گرامر و املای صحیح دقت کنید.
در نوشتن انگیزه‌نامه، به یاد داشته باشید که متن شما باید منحصر به فرد و شخصی باشد. از تجربیات و داستان‌های شخصی خود استفاده کنید تا به کمیته‌ی پذیرش نشان دهید که چگونه این تجربیات به شکل شما تحت تأثیر قرار گرفته و چگونه به شما در رشته و دانشگاه مورد نظر کمک خواهد کرد. انگیزه‌نامه خود را چندین بار خوانده و از دیگران نظرخواهی کنید تا از خطاها و ناهمسانی‌های احتمالی جلوگیری کنید. در نهایت، انگیزه‌نامه را با اعتماد به نفس و امید به تحقق اهداف خود به ارزیابی‌کنندگان ارائه دهید.

پکیج پیشنهادی: آموزش طراحی پورتفولیو با ایندیزاین

5. توصیه نامه از اساتید

شما به سه توصیه نامه نیاز دارید.دو توصیه نامه از سمت اساتید مربوط به حوزه معماری و سومین مورد از سمت کارفرمای قبلی‌تان یا جایی که در آن کارهای مرتبط با معماری انجام داده‌ باشید.

6. ترجمه رسمی مدارک تحصیلی برای اپلای در رشته معماری

شما باید تمامی مدارک تحصیلی معتبر خود را ترجمه رسمی کنید در این مرحله داشتن مدارک تحصیلی معتبر از دانشگاه های معتبر حائز اهمیت است. فرقی نمی¬کند تمایل به تحصیل در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و یا دکترا را داشته باشید. مهم داشتن مدارک مورد نیاز از دانشگاه های معتبر کشور است. در این زمینه گذراندن دوره های تخصصی رشته معماری به شما کمک شایانی میکند. 

ترجمه رسمی مدارک تحصیلی برای اپلای در رشته معماری

7. تکمیل فرم آنلاین و ثبت درخواست

پس از انجام تمامی مراحلی که در بخش های قبلی ذکر شده در انتها باید فرم آنلاین را در وبسایت دانشگاه مورد نظرتان تکمیل کنید. اطلاعات درخواستی هر دانشگاه با توجه به سیستم آموزشی هر کشور متفاوت بوده و مدارکی مانند ترجمه مدارک تحصیلی یا آزمون زبان و … نیاز دارد.

مقاله پیشنهادی: انگیزه نامه یا sop برای رشته معماری 

امیدوارم از این مقاله لذت برده باشید.

پکیج پورتفولیو با ایندیزاین
کارت تری دی مکس
کارت تکلا استراکچرز
کارت ایلاستریتور

مقالات مشابه

معماری
معماری داخلی یکی از پراهمیت‌ترین رشته‌ها در ساختمان‌سازی است که علم طر...
معماری
امروزه یکی از شغل های پر طرفدار در دنیا طراحی و اجرای دکوراسیون و چیدم...
عمران
رشته مهندسی عمران یکی از رشته های تحصیلی محبوب و پرطرفدار می باشد که م...
معماری
دانشجویان و فارغ التحصیلان معماری مانند بسیاری از فارغ التحصیلان رشته‌...
کاربر عزیز نظر خود را درباره ی مقاله ی بالا برای ما بنویسید.

سعید جلالی Guest User
01 شهریور 1403 - ساعت 13:36
پاسخ

مقاله خوبی بود

مدیر سایت Apademy Admin
مدیر

وقت بخیر
ممنون، موفق باشید.

محمد علیپور Guest User
24 خرداد 1403 - ساعت 16:00
پاسخ

سلام ؛ مطالب ارائه شده بسیار مفید و خوب بود، سپاس

مدیر سایت Apademy Admin
مدیر

وقت بخیر
خواهش میکنم، موفق باشید.

محمد رضایی Guest User
07 بهمن 1402 - ساعت 01:21
پاسخ

سلام، شانس اپلای به کارشناسی ارشد عمران به اروپا با معدل کارشناسی عمران تقریبا ۱۳ و ۱۴ از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، چقدر هست و اینکه آیا می توان از ترم پنجم و ششم پذیرش گرفت و در اروپا ترم هفتم و هشتم کارشناسی رو شروع کنیم؟و یه سوال دیگر هم اینکه آیا می توان با داشتن کارشناسی عمران به ارشد معماری در اروپا اپلای کرد؟

سحر محبی Guest User
07 دی 1402 - ساعت 12:30
پاسخ

برای تحصیل در رشته معماری داخلی چه کشوری بهتره؟

مدیر سایت Apademy Admin
مدیر

وقت بخیر
کانادا، استرالیا، آمریکا، انگلستان، اسپانیا وایتالیا از جمله بهترین کشورها برای تحصیل در رشته‌ معماری هستند.

مهرزاد قاسمی Guest User
18 آبان 1402 - ساعت 16:26
پاسخ

بسیار عالی ممنون از توضیحات کاملتون

مدیر سایت Apademy Admin
مدیر

وقت بخیر
خواهش میکنم، موفق باشید.

صادق مجلسی Guest User
14 آبان 1402 - ساعت 12:19
پاسخ

وقت بخیر
ببخشید داشتن سابقه کاری در اپلای و پذیرش مهندسی عمران تاثیر گذاره؟

مدیر سایت Apademy Admin
مدیر

وقت بخیر
بله، داشتن سابقه کاری در حوزه مهندسی عمران و معماری می‌تواند تأثیر گذار باشد بر روی فرآیند اپلای و پذیرش شغلی در این حوزه. سابقه کاری نشان می‌دهد که شما تجربه و مهارت‌های لازم برای انجام وظایف مرتبط را دارید و قابلیت انجام کارهای مرتبط با شغل را به خوبی درک می‌کنید. سابقه کاری شما می‌تواند به شما کمک کند تا از رقبای دیگر متمایز شوید و نشان دهید که توانایی انجام وظایف مرتبط با شغل را دارید. همچنین، سابقه کاری می‌تواند برای کسب موقعیت‌های شغلی پیشرفته‌تر، مانند مدیریت پروژه، سرپرستی یا مشاوره، تأثیر مثبتی داشته باشد.

میلا یگانه Guest User
07 آبان 1402 - ساعت 15:34
پاسخ

مقاله خوبی بود

مدیر سایت Apademy Admin
مدیر

وقت بخیر
ممنون موفق باشید.

دانیال رضایی Guest User
30 مهر 1402 - ساعت 16:18
پاسخ

وقت بخیر
ببحشید کشور کانادا برای ادامه تحصیل در رشته مهندسی عمران مناسبه؟

مدیر سایت Apademy Admin
مدیر

وقت بخیر
بله، کشور کانادا برای ادامه تحصیل در رشته مهندسی عمران یک مقصد مناسب است. کانادا به دلیل سیستم تحصیل عالی برجسته و دانشگاه‌های با کیفیت بالا، جذابیت بسیاری برای دانشجویان بین‌المللی دارد. در زمینه مهندسی عمران، کانادا دارای برنامه‌های تحصیلی عالی و مدارک معتبری است که به شما امکان می‌دهد مهارت‌ها و دانش لازم را در این رشته توسعه دهید.