نویسنده: یاسمن کاتب
تاریخ انتشار: 4 آبان 1400
6 دیدگاه
اگر شما نیز از افرادی هستید که با نرمافزارهای مدلسازی سهبعدی سروکار دارید، قطعا با دنیای گسترده پلاگینها و کاربرد آنها آشنایی دارید. نرمافزار راینو Rhino 3D یکی از قدرتمندترین و کاربردیترین نرمافزارهای سهبعدیسازی است که پلاگینهای زیادی دارد؛ در این مقاله قصد داریم شما را با محبوبترین پلاگینهای راینو و کاربرد آنها (افزونه) آشنا کنیم، پس با ما همراه باشید. برای آموزش نرم افزار پر کاربرد راینو میتوانید از طریق سایت آپادمی پکیج آموزش راینو را تهیه کنید.
مقاله پیشنهادی: راینو چیست؟
پلاگین یا افزونه همانطور که از نام آن پیداست یک برنامه یا کد نرمافزاری است که سوار یک برنامه دیگر میشود و امکانات جدیدی را به آن اضافه میکند و آن را کاملتر میکند. پلاگینها اغلب به یک نرمافزار میزبان نیاز دارند و به تنهایی کاربری ندارند. پلاگینها برای نرمافزارهای مختلف متفاوتند و کاربرد متفاوتی نیز دارند و همچنین ممکن است برای نسخههای مختلف یک نرمافزار واحد نیز متفاوت باشند.
از آنجایی که نرمافزار راینو کاربردهای بسیار گستردهای دارد، پلاگینهای راینو نیز تعداد بسیار زیادی دارند. البته هیچکس به همه آنها نیاز نخواهد داشت و بسیاری از آنها کاربرد کمی دارند. در ادامه محبوبترین و پرکاربردترین پلاگینهای نرمافزار راینو را به شما معرفی میکنیم:
مقاله پیشنهادی: گرسهاپرچیست؟
پلاگین گرسهاپر یکی از مهمترین پلاگینهای راینو است که جزئی از این نرمافزار به شمار میرود و نیاز به نصب جداگانه ندارد. این افزونه بیشتر در زمینه طراحی پارامتریک، مدلسازی معماری و گرس هاپر معماری کاربرد دارد و به معماران در طراحی فرمهای پارامتریک، آنالیز و انجام محاسبات عددی آنها کمک میکند. پلاگین گرسهاپر که یک پلاگین رایگان میباشد، همزمان با نسخه ۶ راینو منتشر شد و از آن پس بصورت پیشفرض روی این نرمافزار نصب است.
پلاگین Section tools که فقط مخصوص نسخه ۵ به بالای این نرمافزار میباشد، حجم کمی دارد و نحوه کار با آن نیز ساده است. پلاگین سکشن تولز برای کار روی مقاطع پیچیده و آماده کردن آنها در راینو استفاده میشود و باعث میشود هر مقطع در یک لایه جداگانه قرار بگیرد که ایجاد تغییرات روی خصوصیات آن را آسانتر میکند.
مقاله پیشنهادی: بهترین و کاربردیترین نرم افزارهای معماری
پلاگین ویژوال آرک که کاربرد آن طراحی فرمهای معماری در نرمافزار راینو میباشد، به رویت نرمافزار راینو معروف است. این پلاگین بسیار قدرتمند و دقیق است و مزایا و تواناییهای بسیاری دارد.
مقاله پیشنهادی: وی ری چیست؟
ویری یکی از قدرتمندترین موتور رندرها برای رندرگیری طرحهای معماری و گرافیکی میباشد که بعنوان پلاگین بر روی دیگر نرمافزارها از جمله راینو نصب میشود و مزایای پلاگین وی ری برای معماران بسیار زیاد است. طراحان و معماران با استفاده از پلاگین ویری میتوانند مدلهای سهبعدی را متریال دهی کرده و آنها را نورپردازی کنند.
دوره آموزشی پیشنهادی: پکیج آموزش وی ری
این پلاگین که برای رسم طرحهای پیچیده با سرعت بالا کاربرد دارد، به شما امکان میدهد به سادگی و به جای رسم شبکههای سهبعدی و منحنیها، با استفاده از روش Polygon طرحهای پیچیده را با سرعت بالایی رسم کنید. پلاگین تی اسپیلاین به خصوص برای کار در نرمافزار راینو بسیار مناسب است زیرا راینو بر پایه هندسه نربز کار میکند و همین مسئله باعث میشود پلاگین تی اسپیلاین قویتر شود و محدودیتهای دیگر نرمافزارها را نداشته باشد.
پلاگین lands design در راینو، همانطور که از نام آن پیداست برای ساخت و طراحی منظره و فضای سبز بکار میرود و بسیار محبوب است. افراد زیادی مانند: معماران، نقشه کشان، مهندسان شهرسازی، طراحان و ... از این پلاگین برای ساخت محوطههای مختلف، چشماندازها و .. استفاده میکنند. این پلاگین کتابخانه بزرگی از گیاهان را با اطلاعات کامل آنها در اختیار شما میگذارد که بسیار واقعی هستند و شما میتوانید باتوجه به منظره انتخابیتان از آنها استفاده کنید.
این پلاگین که برای نسخههای 4 و 5 راینو در دسترس است، وظیفه تبدیل مش به سطح را بر عهده دارد. پلاگین mesh2surface فرآیند انجام عملیاتهای مختلف روی سطوح را آسان میکند. این پلاگین با دقت بالایی خروجی مش را به سطح تبدیل میکند که برای استفاده در فرآیند تولید الزامی است.
پلاگین ساخت کابینت آشپزخانه در راینو، افزونهای بسیار کاربردی برای طراحان کابینت است. این پلاگین با دریافت اندازهها و ابعاد مورد نیاز، به سرعت کابینتها را میسازد و باعث صرفهجویی در زمان طراح میشود. البته پلاگین Kitchen Cabinet Creator بیشتر برای سهولت رندرگیری و تصویرسازی استفاده میشود و از قدرت کافی برای طراحی کابینتها برای ساخت و تولید برخوردار نمیباشد.
پلاگین Paneling Tools یکی از پرکاربردترین پلاگینهای راینو است که کار طراحی الگوهای سلولی شکل را در راینو آسان میکند و باعث میشود فرآیند تکرار کامپوننتها (component) روی سطوح آزاد بصورت حرفهای تر انجام شود.
مقاله پیشنهادی: پورتفولیو معماری چیست؟
کاربرد پلاگین RhinoBIM اغلب برای رشتههای معماری، مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) و مهندسی سازه میباشد. این پلاگین به مهندسان کمک میکند تا سازهها را براساس اطلاعات آنها راحتتر مدلسازی کنند.
مقاله پیشنهادی: اینسکیپ چیست؟
پلاگین enscape یک موتور رندر real-time است که با استفاده از آن میتوان با سرعت بالایی از پروژههای مختلف رندرگیری کرد. با نصب پلاگین اینسکیپ در راینو میتوانید به سادگی و با یک کلیک از کار خود خروجی بگیرید و تغییرا ایجاد شده در راینو را در همان لحظه مشاهده کنید و نیازی به نرمافزارهای دیگر نخواهید داشت.
کاربرد پلاگین RhinoNest بهینهسازی نحوه چیدمان قطعات مختلف ماکت میباشد که باعث کاهش دورریز متریال مورد استفاده برای ماکتسازی و در نتیجه صرفهجویی در هزینه میشود. این پلاگین ابزارهای کاربردی گوناگونی دارد و به همین دلیل در حوزههای مختلفی مانند: مبلمان، برشکاری، کفشسازی، کشتی و شناور، نجاری و ... نیز استفاده میشود.
راینو نرمافزار قدرتمندی است که ابزارها و امکانات فوقالعادهای را در اختیار کاربران قرار میدهد. همانطور که متوجه شدید پلاگینهای راینو بسیار زیاد هستند و برای کارهای گوناگون کاربرد دارند. پلاگینها کارایی نرمافزار را بالاتر برده و امکانات زیادی را به آن استفاده میکنند که باعث راحتتر شدن روند کار و بالا رفتن سرعت میشود.
بدیهی است که همه کاربران راینو نیازی به استفاده از این پلاگینها ندارند، شما باید بسته به نوع تخصص، پروژه و شرایط آن پلاگین مناسب خود را انتخاب کرده و از آن استفاده کنید.
شما علاقمندان میتوانید با تهیه دوره آموزشی راینو مجموعه آپادمی کاملا بر این نرمافزار مسلط شده و از مزایای آن حداکثر بهره را ببرید.
افزودن دیدگاه
کاربر
1 پاسخ
مدیر
کاربر
1 پاسخ
مدیر
کاربر
1 پاسخ
مدیر
کاربر
1 پاسخ
مدیر
کاربر
1 پاسخ
مدیر
کاربر
1 پاسخ
مدیر